Четвер, 25.04.2024, 12:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2019 » Травень » 2 » «Фестиваль європейських мов» у Новодністровській гімназії
20:35
«Фестиваль європейських мов» у Новодністровській гімназії

Загальновідомо, що позакласна робота є невід’ємним складником процесу вивчення іноземних мов. Методично та інноваційно організована позакласна робота сприяє значному розширенню потенційного словника учнів, поглиблює соціокультурні знання.

Важливою подією у вивченні іноземної  мови є «Тиждень іноземних мов», в рамках якого було проведено «Фестиваль європейських мов», який відбувся 11 квітня 2019 року  в Новодністровській гімназії. У заході брали участь учні різних класів, які яскраво продемонстрували володіння польською, іспанською, французькою, німецькою та англійською мовами. Настрій свята та атмосфера створювалися за допомогою музики та пісень, кольоровим оформленням, переглядом різноманітних відео.

Святковий концерт відкрили ведучі, які з самого початку зарядили публіку гарним настроєм та передали затишну атмосферу. Основна ідея фестивалю доносилась до глядача через пісні та декламацію. Зрозуміло без слів, що кожна нація має унікальні традиції, притаманні лише їй. Але справжні українські дівчата та хлопці  вміло передали  всю  ліричність та ніжність різних європейських мов та культуру цих народів, їх духовне багатство через декламацію віршів.

Затамувавши подих, усі  із задоволенням слухали романтичну пісню у виконанні учнів 10 та 11 класів з репертуару Стінга «Shape Of My Heart».

Підсилили атмосферу заходу  не тільки знайомі мотиви пісень, але й жива музика у чудовому виконанні учнів гімназії .  Наприклад ,  давно відома пісня Salvatore Adamo «Tombe la neige», так і сучасний репертуар молодого виконавця Stromae  – «Papaoutai» .

Уся зала спостерігала з неабиякою цікавістю , і це очевидно, адже на сцені вони почули не дві, і не три, а цілих 5 європейських мов! Ми можемо тільки радіти такій ініціативності молоді до пізнання нового.

Калим Адріан та Грищук Катерина подарували  нам відчуття  весни, любові і затишку , виконавши пісню з репертуару французького виконавця Джо Дассена «Et si tu n'existais pas». Але не лише старшокласники брали участь у нашому фестивалі, а й молодші школярі також. Юліан Беженар та Паламарчук Олександр, учні 6-А класу, познайомили всіх присутніх із красою та ритмічністю іспанських та англійських пісень.

Новодністровська гімназія завжди була багата розумними, талановитими і творчими вчителями. Тож стараннями учнів під мудрим керівництвом старшого вчителя іноземної мови Чорної Вікторії Георгіївни та вчителя музичного мистецтва ЗОШ I ст. Чабана Ігоря Федоровича уся гімназійна родина отримала задоволення від цього пізнавального та видовищного дійства.

Заключним акордом став запальний танець учнів 10 та 11 класів, який додав ритму до концертної програми. Беззаперечно, саме такі заходи дають розуміння і глядачам, і виконавцям про необхідність розширення свого кругозору, важливість не тільки сприймати, а й відтворювати міжнародну культуру.

Учні 11 класу

Новодністровської гімназії

 

 

                     

Переглядів: 324 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz