Субота, 20.04.2024, 01:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2019 » Січень » 29 » Матеріальна допомога зі Словаччини офіційно передана закладам міста
16:18
Матеріальна допомога зі Словаччини офіційно передана закладам міста

З 2003 року Міністерствозакордонних і європейських справ Словацької Республіки почало надавати іншим країнам офіційну допомогу під логотипом «SlovakАid». В рамках «SlovakАid» була створена програма мікрогрантів, яка представляє собою оперативну і ефективну форму співпраці з країнами-партнерами. Саме ця програма була застосована громадською організацією Українсько Європейського товариства «Тандем» (голова правління Наталія Бокулева) для реалізації проекту «Модернізація навчальних закладів міста Новодністровск», який розпочався в жовтні 2018 року. Поданий ГО УЄТ «Тандем» проект підтримав Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін. Під час проведення Днів Словаччини у м.Новодністровськ ‑ 2018 він презентував новодністровцям сертифікат-підтвердження до реалізацації проекту на суму 210 тисяч гривень для покращення матеріальної бази освітніх закладів та спорту м. Новодністровск.

А 21 січня 2019 року голова ГО УЕТ «Тандем» Наталія Бокулева офіційно передала матеріальну допомогу місту Новодністровськ в особі міського голови Анатолія Болдашева. «Це – один із проектів програми мікрогрантування, якими оперує Міністерство закордонних і європейських справ Словацької Республікив рамках допомоги іншим країнам, що потребують підтримки. За умовами,наданнятакоїдопомоги не може виражатися в грошовому еквіваленті, а має носити виключно матеріальний, тобто речовий характер», ‑ пояснив під час зустрічі голова Спільноти «Феман» Едуард Бураш.

Речі надходили до Новодністровської міської ради впродовж грудня – січня 2018-19 р. Доставлено три телевізори, принтер, два столи для гри в теніс, спортивний інвентар для плавання, футбольні, гандбольні сітки для воріт, кухонне приладдя – каструлі, комбайн, електром’ясорубка, робочі столи і мийка з нержавіючої сталі, промисловий електрокип’ятильник та інше.

Для офіційної передачі матеріальної допомоги, що надійшла в рамках мікрогранту від Міністерства закордонних і європейських справ СР, у залі засідань Новодністровської міської ради зібралися всі зацікавлені сторони – голова ГО Українсько Європейського Товариства «Тандем» Наталія Бокулева, голова Спільноти «Феман» Едуард Бураш, міський голова м.Новодністровськ Анатолій Болдашев, начальник відділу гуманітарної політики Людмила Пастушок, директори навчальних закладів Лариса Козак, Тарас Серевко і Алла Сливка та самі школярі.

Допомога від Міністерства закордонних і європейських справ Словацької Республіки,отримана містом Новодністровськ під логотипом «SlovakАid», ‑ перший самостійний проект ГО Українсько Європейського Товариства «Тандем», реалізований в Україні.

Це відбулося і завдяки тому, що Новодністровською міською радою та особисто міським головою Анатолієм Болдашевим налагоджено міжнародні зв’язки зі словацькою стороною, укладено договір побратимства з містом Ґельниця, вже двічі проведено захід міжнародного рівня «Дні Словаччини в Новодністровську» в співпраці з партнерами, на останньому з яких побували особисто Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін та економічний димпломат Генерального консульства СР в Ужгороді Данієль Цабан. На цьому наголосив у вітальній промові Едуард Бураш.

Міський голова Анатолій Болдашев розповів присутнім про кроки, зроблені Новодністровською міською радою у сфері між народного співробітництва, та поділився планами на майбутнє. «На даний момент ми спільноіз нашими зарубіжнимимістами-побратимами готуємось до участі в проекті з підготовкимолодихдипломатів. Проект, зокрема, передбачає поїздку групи ново дністровських школярів у Польщу, в місто Беч, з метою презентації рідного краю та отримання відповідного досвіду, ‑повідомив Анатолій Іванович. – А подія, яка нас тут зібрала, ще раз підтверджує, що, розвиваючиміжнароднуспівпрацю, ми рухаємось у правильному напрямку».

Після підписання договору та акту передачі матеріальних цінностей і обладнання, обміну взаємними подяками, традиційного колективного фото, всі отримані в рамках матеріальної допомоги речі були перенесені за місцем їх призначення.

 

Переглядів: 275 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz