П`ятниця, 19.04.2024, 03:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2018 » Лютий » 16 » Методичні студії у Новодністровську!
16:26
Методичні студії у Новодністровську!

15 лютого на базі освітніх закладів м. Новодністровська відбулися методичні студії з проблем: «Підвищення якості та результативності сучасного уроку через компетентнісно орієнтований підхід до викладання предметів гуманітарного циклу» та « Підвищення якості підготовки учнів з англійської мови до ЗНО -2018». В рамках методичних студій з методистами науково-методичних центрів суспільно-гуманітарних дисциплін ІППО ЧО, спеціалістом вищої категорії, Відмінником освіти України Івановою Лілією Іванівною, іноземних мов та міжнародних відносин Вірстою Тамілою Сергіївною та вчителем зарубіжної літератури Лужанського ЗЗСО І-ІІІ ст. імені В. Орелецького, вчителем-методистом Розенквіт Іриною Аркадіївною педагоги міста мали можливість переглянути форми та методи підвищення якості та результативності сучасного уроку, а також ознайомитися з алгоритмом якісної підготовки учнів до ЗНО-2018.

Лілія Іванівна Іванова на прикладі презентації провела паралель між традиційним і сучасним уроком, розкриваючи основні вимоги до уроку та суть особистісно-орієнтованих технологій навчання.

Вчитель Лужанського ЗЗСО, Ірина Аркадіївна Розенквіт, продемонструвала майстер-клас, використавши технологію веб-квесту, що має на меті пошукову діяльність, спрямовану по одному або декількох маршрутах, ведучи до певних цілей. На прикладі твору Джорджа Гордона Байрона «Мазепа», текст який дається учням важко для сприйняття, педагог показала як можна зробити урок (і твір зокрема) цікавим, захоплюючим та таким, який спонукатиме до роздумів і нових відкриттів. На завершення Ірина Аркадіївна наголосила на тому, що учитель повинен свідомо йти в ногу із сучасністю, а також запросила новодністровських колег відвідати Лужанський заклад загальної середньої освіти, аби обмінятися досвідом та поділитися своїми напрацюваннями з питань викладання зарубіжної літератури.

Вчителі зарубіжної літератури закладів освіти м. Новодністровська на круглому столі обговорили ряд важливих питань щодо стану викладання зарубіжної літератури.

Вірстою Тамілою Сергіївною, методистом науково-методичного центру іноземних мов та міжнародних відносин, було визначено пріоритетні завдання та напрями діяльності вчителів англійської мови. Особливу увагу Таміла Сергіївна зосередила на підготовці наших випускників до ЗНО-2018. Педагоги мали можливість ознайомитися з основними критеріями оцінювання письмового завдання на ЗНО а також попрацювати у даному напрямку. З великим задоволенням педагоги взяли участь у практичному занятті, який завершився обговоренням проблем з питань викладання іноземних мов, а також поділилися досвідом з питання підготовки учнів до ЗНО.

Проведені заходи у рамках методичних студій на базі міста, дали можливість педагогам підвищити свій професійний рівень та познайомитися з досвідом роботи колег області.

Переглядів: 233 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Copyright MyCorp © 2024
uCoz