П`ятниця, 29.03.2024, 14:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2019 » Листопад » 21 » Про проведення семінару на тему «Психолого-педагогічний аспект використання інтернет-ресурсів учнівською молоддю»
20:57
Про проведення семінару на тему «Психолого-педагогічний аспект використання інтернет-ресурсів учнівською молоддю»

Відповідно до плану роботи міського методичного кабінету на 2019/2020 н. р. 18 листопада на базі Новодністровської гімназії відбувся семінар «Психолого-педагогічний аспект використання інтернет-ресурсів учнівською молоддю». Учасниками семінару були керівники та заступники освітніх закладів міста, практичні психологи, учні гімназії та батьки.

Відкриття заходу розпочалося із привітань та вступних слів Грохольської Г. Ф., завідувача міським методичним кабінетом. До слова було запрошено директора гімназії Козак Л. В., методиста психолога Паламарчук Я. В. та практичного психолога гімназії Артемову К. М.

На семінарі було представлено широкі можливості використання інтернет-ресурсів через такі форми: уроки, тренінги, ток-шоу, засідання дискусійного клубу.

Вчитель географії Уманець А. І. продемонструвала доцільність використання елементів гейміфікації на уроці «Політична карта Європи». Білоконь О. М., вчитель англійської мови на уроці з теми: «Agаinst Law» запропонувала учням висловити думки з проблеми: «Як захистити себе від кібербулінгу». Вчитель інформатики Муляр З. І. провела телеміст «Безмежний простір інтернету: плюси та мінуси» між учнями Новодністровської гімназії, Червонокостянтинівської ЗОШ та Долинської гімназії Кіровоградської області. Під час проведення телемосту учні мали можливість побачити не лише позитивні сторони використання інтернет-ресурсів, а й можливі ризики безконтрольного його застосування. Також школярі створили проекти: «Образ учня, який постійно працює з Інтернетом», «Образ учня, який відірваний від Інтернету» та «Образ учня, який вміє раціонально використовувати Інтернет».

З метою ознайомлення дітей з правилами спілкування в Інтернеті, розширення обізнаності школярів про небезпеки online і основні шляхи їх подолання, практичним психологом Артемовою К. М. було проведено тренінг «Безпечний Інтернет» та засідання дискусійного клубу «Інтернет залежність – вигадка чи хвороба?».

На круглому столі учасники семінару створювали проект, який складався з чотирьох рубрик, які підготували діти, батьки, керівники закладів та практичні психологи.

За підсумками семінару учасники відзначили якісне проведення всіх запланованих заходів.

Переглядів: 209 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz