П`ятниця, 29.03.2024, 11:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2019 » Травень » 16 » Розквітай, писанко!
10:58
Розквітай, писанко!

Вишитий рушник, сорочка, писанка є однією із найдавніших видів народного ужиткового мистецтва. Без них важко уявити нашу Україну. Це є наші обереги – прадавні добрі символи-захисники, знаки віри у вищезаступництво. Саме з оберегів починається для кожного Батьківщина.

         З метою відродження, збереження українських народних традицій щодо виготовлення писанок, великодніх атрибутів декоративно-ужиткового мистецтва, сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого і духовного розвитку Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації та Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області уже втретє організували обласний фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко!».

  Цьогоріч конкурс відбувся 03 травня. На Фестивалі-конкурсі було представлено 40 писанкових дерев, прикрашених писанками, виконаними в різних техніках («Дряпанка», «Мальованка», «Зернівка», писанка, прикрашена бісером; писанка, виготовлена в техніці квілінг). У розписі традиційної писанки взяли участь 37 осіб, а у вишитті покрівця – 33 особи. Всього у Фестивалі взяло участь понад 500 осіб.

Наше місто представляла команда педагогічного та дитячого колективів Новодністровського будинку дитячої творчості. Участі у конкурсі передувала тривала і кропітка підготовка. У зв’язку з цим хочу відзначити Трофанюк О.В., керівника гуртка «Бісероплетіння», Пашкову Н.П., керівника гуртків «Художня обробка соломки» та  «Писанкарство», Беженар А.В., керівника гуртка «Вишивка», Войчук Г.І., керівника гуртка «Моделювання», Здібняк С.Г., керівника гуртка «Сувенірний», Ковальчук Л.В., керівника гуртка «Флористика» та Цікул О.О., керівника гуртка «Образотворча студія». Адже завдяки їх креативності, завзятості та старанності творчі роботи від нашого закладу виглядали на рівні. Оцінювало роботи кваліфіковане журі під керівництвом майстра народного мистецтва України Беженаря В.І.

         За підсумками журі дипломами лауреата відзначені: Скрипник Анастасія, вихованка гуртка «Вишивка», (номінація «Великодній рушник»), Кримняк Ангеліна, вихованка гуртка «Писанкарство», (номінація «Традиційний розпис писанки») та колективна робота Новодністровського БДТ у номінації «Писанкове дерево». Представляли нашу великодню композицію журі та гостям фестивалю гуртківці Юрій Муляр та Варя Бондар.   

У Новодністровському БДТ талановиті діти і педагоги. Вони  Зберігають, шанують та відроджують звичаї і традиції рідної землі, сповідуючи споконвічні цінності українського народу.

PS. Повернувшись додому, наша талановита зірочка Варя Бондар  створила відео-звіт про яскраві незабутні миті Фестивалю.

 

С. Долинна,

заступник директора

з навчально-методичної роботи НБДТ

Переглядів: 270 | Додав: novodmetod | Теги: iframe width=560 height=315 src=htt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz