Середа, 24.04.2024, 05:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2017 » Березень » 21 » Справжнє покликання – бути педагогом
15:25
Справжнє покликання – бути педагогом

З 16 по 24 лютого стартував ІІ етап Все-українського конкурсу «Учитель року–2017». 
Конкурс був організований у п’яти номінаціях: «Біологія», «Початкові класи», «Інформатика», «Музичне мистецтво», «Румунська мова». У цьому році освіта міста Новодніс-тровська представлена у двох номінаціях «Біологія» та «Початкові класи» такими педагогами:
• Жанна Іванівна Рожко, вчитель біології Новодністровської гімназії, вчитель вищої категорії, вчитель-методист;
• Аліна Володимирівна Фаріон, вчитель початкових класів Новодністровської ЗОШ І ступеня, спеціаліст.
Святкову атмосферу на відкритті 16 лютого задали творчі номери художньої самодіяльності. У рамках проведення конкурсу відбувалося сім конкурсних змагань: тестування фахової майстерності; презентація власного досвіду; практична робота; навчальний проект; майстер-клас; експертиза підручника; конкурсний урок.
У І конкурсному випробуванні педагоги мали можливість продемонструвати свої знання з фаху, методики викладання предмета, психології, педагогіки упродовж однієї години в електронному варіанті за комп’ютерами. 
ІІ конкурсне випробування «Презентація власного досвіду» дало можливість нашим конкурсантам поділитися своїми напрацюваннями, досягненнями, презентуючи ті інновації, які використовують у своїй роботі.
Цього року у конкурсне змагання введено «Практичну роботу» над художнім текстом твору В. Сухомлинського «Не загубив, а знайшов» (4 клас) – номінація «Початкові класи», а в номінації «Біологія» виконували дослідницький практикум «Самовизначення частоти серцевих скорочень протягом доби, тижня». У цьому конкурсному випробуванні педагоги продемонстрували себе, як справж-ні фахівці своєї справи.
На проведення конкурсного змагання «Навчальний проект» було виділено 1 годину, за яку конкурсантам необхідно було створити проект на одну із актуальних освітніх проблем: учитель біології – «Гіподинамія – ворог сучасної людини»; учитель початкових класів – «Я горджуся героями України». Педагоги продемонстрували свою креативність та творчість. 
Однією із форм презентації досягнень конкурсантів є проведення змагання «Майстер-клас», де вони мали можливість запросити у свою творчу майстерню, представити методичну майстерність, вміння транслювати власний досвід учасникам майстер-класу, популяризувати свої ідеї, інноваційні технології, вміння працювати із учасниками майстер-класу.
Метою конкурсного випробування «Експертиза підручника» була перевірка вміння конкурсантів аналізувати навчальний та науково-методичний аспект підручників для учнів ЗНЗ. У ролі експертів педагоги мали сформувати висновок, в якому, виконуючи це завдання, проявили свої професійні вміння та вміння справжніх освітніх експертів.
Основною формою організації навчання у школі є урок. У відповідному конкурсному випробуванні кожен педагог зумів довести, що він – неповторна, компетентна особистість. На достатньому методичному рівні кожен із них презентував урок із учнями загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернівці.
24 лютого в Обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» підбито підсумки ІІ туру конкурсу «Учитель року-2017». Із гордістю слід зазначити, що педагог – це не професія, це покликання. Як наголошував Я. А. Каменський, «Педагогами повинні бути люди чесні; діяльні і працьовиті; не тільки для годиться, а насправді вони повинні бути живими взірцями чеснот, що їх вони мають прищеплювати іншим».
Начальник відділу гуманітарної політики Л. Л. Пастушок, завідувач ММК Г. Ф. Грохольська та освітяни міста горді за наших педагогів Ж. І. Рожко та А. В. Фаріон, які представили освіту м. Новодністровська на обласному етапі конкурсу «Учитель року–2017». Щира подяка цим педагогам, творчого неспокою, здоров’я міцного та нових досягнень на педагогічній ниві. Нехай повним колосом золотиться ваша творча нива, щирим сонечком зігріває дружня родина, не міліють джерела, що щедро поять ваше натхнення, нехай зоріє мудре серце, навічно віддане професії – педагог.
 

Галина Грохольська, 
завідувач міським методичним кабінетом відділу гуманітарної політики   

Переглядів: 304 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz