Середа, 24.04.2024, 16:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2018 » Травень » 10 » У «ТЕРЕМКУ» ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ДЛЯ ДИРЕКТОРІВ ТА МЕТОДИСТІВ ЗДО
09:51
У «ТЕРЕМКУ» ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ДЛЯ ДИРЕКТОРІВ ТА МЕТОДИСТІВ ЗДО

Що таке мнемотехніка і яка її роль у вихованні дітей? На перший погляд незрозуміле для пересічного читача слово є дуже важливим і першочерговим елементом пізнання світу і речей, з котрими дитина зіштовхується. У перекладі з грецької «мистецтво запам’ятовування» важливе й для дорослої людини, адже в нашому мозку зберігається величезний обсяг повідомлень з навколишнього світу і з часом запам’ятовувати стає важче.

Технологіям ефективного засвоєння інформації була присвячена тема міського семінару для директорів та методистів закладів дошкільної освіти: «Формування професійних компетентностей педагогічних кадрів ЗДО засобами ефективного використання сучасних технологій підвищення продуктивності освітнього процесу». Зі вступним словом до присутніх звернулися начальник відділу гуманітарної політики Новодністровської міської ради Л. Л. Пастушок та методист Т. М. Іванова. Людмила Леонідівна побажала учасникам семінару плідної співпраці та творчих успіхів, а також з нагоди Дня пам’яті та примирення закликала всіх згадати хвилиною мовчання загиблих у Другій світовій війні. Тамара Михайлівна ознайомила присутніх із програмою семінару та теоретико-методологічними засадами застосування мнемотехніки як технології ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти. Методист звернула увагу на те, що прийомами мнемотехніки користувалися свого часу відомі історичні постаті такі, як Юлій Цезар: «Прийшов, побачив, переміг!».

Директор ЗДО «Теремок» Ю. І. Болокан яскраво висвітлила питання створення розвивально-освітнього середовища в закладах дошкільної освіти, а саме актуальність впровадження методів і прийомів мнемотехнологій в освітній процес ЗДО в контексті реалізації завдань базового компоненту дошкільної освіти. Юлія Іванівна зосередила увагу учасників семінару на тому, що мнемотехніка належить до здоров’язберігаючих технологій, а здоров’я, як-не-як, є першочерговим елементом в освітньому процесі. Директор на прикладах розкрила актуальність даної теми та зауважила, що розвивати здорову пам’ять можна і в домашніх умовах. Це позитивно позначається на взаєминах батьків та дітей, які в умовах сучасного комп’ютеризованого світу мало проводять час одне з одним.

Власний педагогічний досвід, котрий базується на досвіді відомих світил педагогіки, продемонструвала вихователь ЗДО «Теремок» О. М. Пирх. Вона розповіла про використання методів та прийомів мнемотехніки в процесі формування мовленнєвої компетентності дошкільників. Олена Миколаївна продемонструвала присутнім фото слайди, на яких зображувався процес вивчення з дітьми віршів за мнемо таблицями. За допомогою дидактичного матеріалу, тактильних дощечок, вихователь показала, як можна розповісти дітям казку, аби вони зуміли без проблем одразу відтворити її.

Родзинкою семінару став приїзд Геннадія Чепурного, педагога, психолога, керівника Міжнародного центру освітніх технологій «Школа ейдотехніки», президента Асоціації розвитку творчої особистості «ВАРТО», автора проекту «Освітня мнемотехніка», члена Асоціації робітників дошкільної освіти України, автора посібника «Мнемотехніка. Технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти», на засадах якого було побудовано програму семінару. Геннадій Анатолійович радо прийняв запрошення директора ЗДО «Теремок» Юлії Болокан та поділився із присутніми власними розробками у галузі мнемотехніки, продемонструвавши майстер-клас. Після завершення семінару вихователі дошкільних установ мали можливість відвідати тренінг Геннадія Чепурного, збагатившись новими знаннями, цікавими методами роботи і неймовірно-позитивними враженнями.

Інна РУСНАК, методист відділу гуманітарної політики

Переглядів: 423 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz