П`ятниця, 29.03.2024, 01:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2019 » Листопад » 26 » Українські обереги як символи незламності духу та волі українського народу
14:14
Українські обереги як символи незламності духу та волі українського народу

Українські обереги

як символи незламності  духу та волі українського народу

 

Нехай живуть традиції чудові,
Що в Україні нашій збереглись
!

 

         Вкотре на власному досвіді переконуємося, що немає нації без патріотизму та самоідентифікації, немає українців без відданості своїй землі, своєму прапору, своїй державі. Тому моральними засадами художньо-естетичного виховання дітей та учнівської молоді в закладах освіти є популяризація всього українського: вірувань, звичаїв, традицій, пісень, свят. Отож з метою визначення перспектив розвитку художньо-естетичного виховання в сучасних умовах, а також налагодження співпраці й обміну досвідом між закладами загальної середньої та позашкільної освіти міста 21 листопада 2019р. на базі Новодністровського БДТ відбулася міська конференція з художньо-естетичного виховання «Український оберіг».

         Щиро і радо вітали учасників міської конференції – заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів, вчителів предметів художньо-естетичного циклу ЗЗСО та директорів і методистів ЗДО – вихованці «Літературної студії» (керівник Долинна С.Г.), танцювального гуртка (керівник Скутельник О.А.), зразкового художнього колективу вокального гуртка (керівник Чайка О.В.) літературно-музичною композицією «Обереги мої українські».

         Відкрила конференцію Іванова Т.М., методист відділу гуманітарної політики, зазначивши, що художньо-естетичне виховання – складова гармонійного розвитку особистості в умовах розбудови Нової української школи.  

         Із повідомленням та фото-презентацією «Обереги українського народу: із глибини віків – до сучасності» виступила Глушко Н.Г., директор, керівник фольклорно-етнографічного гуртка «Баюр».

         Екскурс в історію виникнення бісерних прикрас – оберегів українських жінок провела Трофанюк О.В., керівник гуртка «Бісероплетіння».

         Певну зацікавленість учасників конференції викликала історія виникнення вірувань і оберегів, які сягають  сивої давнини, а завершальним етапом заходу став майстер-клас з виготовлення українського оберегу «Лялька-подорожниця», який провели Здібняк С.Г., керівник гуртка «Сувенірний», і Войчук Г.І., керівник гуртка «Крій та шиття».

          Слід зазначити, що міська конференція стала ще однією яскравою сторінкою масових заходів, присвяченим  Дню революції Гідності та Свободи, тож учасники заходу, який проводився саме в цей день, вшанували патріотів, які полягли у боротьбі за незалежність України.

 

Долинна С. Г.,

заступник директора НБДТ з науково-методичної роботи

 

Переглядів: 347 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz