Четвер, 25.04.2024, 14:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2017 » Грудень » 13 » Вечір японської поезії у ЗОШ ІІ-ІІІ ст.
13:32
Вечір японської поезії у ЗОШ ІІ-ІІІ ст.

Красу і довершеність маленьких хоку продемонстрували учні ЗОШ ІІ-ІІІ ст. на позакласному заході японської поезії. Разом зі своїм наставником, вчителем зарубіжної літератури, Наталією Юріївною Фокшою та вчителем образотворчого мистецтва Оленою Володимирівною Трофанюк, шестикласники повели присутніх у світ іншої країни, зовсім іншої культури та ментальності.

Звичайно ж не обійшлося без Шевченкових рядків «Садок вишневий біля хати…», якими Наталія Юріївна розпочала урок, демонструючи відмінність і водночас схожість двох країн: України та Японії. Адже неповторність природи описують однаково усі поети світу. Про те ж саме цвітіння вишні (в Японії – це сакура) можна прочитати й у поезіях японського поета Мацуо Басьо: «Вже весна прийшла? Навіть над безіменними горами – легкий туманець. (Милуюсь озером Біва) Сосна на мисі Кара ще імлистіша, ніж квітучі сакури…».

У вигляді цікавих вікторин учні поступово знайомилися із Японією, а групи екскурсоводів, мистецтвознавців та народознавців допомогли присутнім краще зрозуміти відмінну від української культуру. Цікаво, що всі діти дотрималися дрескоду: дівчатка були одягнені у кімоно теплих кольорів із вишивкою дракону на спині (символом країни), та відповідними зачісками, притаманними гейшам. А хлопці – у чорних кімоно та чорних банданах. Окрім того, на захід були запрошені й інші учні, паралельного класу, котрі активно брали участь у вікторинах та охоче відповідали на запитання.

Логічним завершенням вечору японської поезії стало традиційне для японської культури чаювання зі справжнім японським чаєм, котрий ще довго потому залишав присмак цілющих трав. Недаремно ж Наталія Юріївна наголосила на тому, що традиція чаювання в Японії обов’язково має проходити в цілковитій тиші та спокої, що допомагає заглибитися у себе й відновити втрачені сили.

 

Переглядів: 285 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz