П`ятниця, 29.03.2024, 10:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2019 » Березень » 23 » «Використання елементів STEM – технологій на уроках природничо-математичного циклу»
10:57
«Використання елементів STEM – технологій на уроках природничо-математичного циклу»
Під такою назвою на базі Буковинського ліцею-інтернату 21.03.2019р. проведено семінар в рамках спільного засідання міських методичних об’ єднань вчителів географії, економіки та інформатики.

Окрім членів МО на семінар були запрошені Грохольська Г.Ф., завідувач ММК та Козак Л.В., директор Новодністровської гімназії.

 STEM – технології - це одна із найновіших педагогічних технологій. У 2015 році був підписаний Меморандум про створення Коаліції STEM-освіти в Україні, найважливішими завданнями якої є профорієнтація, реалізація програм для впровадження інноваційних методів навчання у навчальних закладах. Акронім STEM складається в перекладі зі слів (від англ. Science – природничі науки, Technology – технології, Engineering – інженерія, проектування, дизайн, Mathematics – математика), сутність яких виявляється у поєднанні міждисциплінарних практик до вивчення природничо-математичних дисциплін. 

 Учасники семінару побачили практичне використання елементів STEM-освіти на уроці географії у 10 класі «Країна кленового листа», який проведений спільно вчителем географії ліцею Бушовською О.А. та вчителем інформатики Студеною Р.І. Багато інноваційних форм і методів роботи продемонстровано на уроці з використанням програмного забезпечення, мультимедійної дошки, картографічного матеріалу, персональних комп’ютерів, відео-матеріалів, що визвало зацікавленість та високу результативність роботи ліцеїстів.

 Цікавий проект з елементами STEM – технологій «Людина і зброя» підготували Оленчук Л.А., вчитель англійської мови, Гуйван С.В., вчитель історії та Довбенко О.К., вчитель української мови. Учні представили свої проекти з історії виникнення зброї від ХІХ століття до сьогодення. В підготовці проекту "Людина і зброя " брали участь вчитель хімії Демчук А.О. та вчитель правознавства Бойчук Р.

Анастіна І.І., заступник начальника Буковинського ліцею-інтернату, представила виступ на тему: «STEM-освіта в ліцеї: від ідеї до втілення».

Бойчук О.В., методист відділу гуманітарної політики, презентувала виступ «Ознайомлення з передовим педагогічним досвідом вчителів України з проблеми розвитку та впровадження STEM – технологій в освітній процес».

 Під час проведення Круглого столу учасники висловили схвальні відгуки на адресу організаторів семінару та прийняли методичні рекомендації.

Переглядів: 214 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz