Четвер, 25.04.2024, 05:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2017 » Квітень » 10 » Купалося місто у «Чистих росах» – у Новодністровську театральна весна
08:25
Купалося місто у «Чистих росах» – у Новодністровську театральна весна

І знову 30 березня купалося місто у чистих росах Всеукраїнського фестивалю з однойменною назвою. І вкотре з успіхом демонстрували свою майстерність учасники театральних колективів та майстри художнього слова загальноосвітніх закладів у номінації «Театральне мистецтво» та «Літературна творчість». Лейтмотивом обласного етапу фестивалю були притаманний усім масовим заходам патріотизм, любов до рідного краю, високі моральні ідеали та оптимістична налаштованість.

Знову і знову повертали нас, дорослих, до проблем дітей, до їхнього внутрішнього світу, до стосунків з дорослими учасники театральних колективів ЗОШ І ступеня «Калейдоскоп» (керівник М. Андрощук); гімназії «Маска»(керівник С. Гнатюк); БДТ «Веселка» (керівник С. Громова).

Учасники театрального колективу «Диво калинове» ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів (керівник Н. Власюк) під час усього свого виступу тримали в напрузі глядача. Затамувавши подих, спостерігали ми за перебігом подій на сцені. Майстерно розкрили характер героїв безсмертної драми І. Франка «Украдене щастя», за мотивами якого і було зіграно спектакль «Грішні». Високу оцінку творчої роботи колективу отримали художні керівники колективу Н. Власюк, Н. Квятковська та Ю. Борейко. Їз задоволенням сприймав глядач виступ театру мініатюр «1+1» ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів у складі Тетяни Шміляк та Єви Мошак. Невмирущий гумор Остапа Вишні вони перетворили на яскравий феєрверк емоції та гарного настрою. Порадували і читці-декламатори: звучали зі сцени вірші Івана Франка і Юрія Федьковича. Неймовірно пророчими настановами зверталися учасники звіту до глядача словами Т. Шевченка. Гіркої ноти додавали виступи юних декламаторів про сучасну дійсність. Не залишив байдужим виступ талановитої Насті Чабан. Вірш «Чого ви плачете, жінко» сколихнув весь зал. А слова з поезії «Повертайся живим», який майстерно прочитала Аліна Кучанська, додали усім оптимізму і віри у світле майбутнє України.

На гарний виступ надихали юних акторів та декламаторів теплі слова подяки начальника відділу гуманітарної політики Л. Пастушок та керуючого у справах виконкому Новодністровської міської ради Б. Петрика.

Приємно було отримати високу оцінку членів обласного журі, які достойно відзначили кожного з виконавців та належну організацію заходу. Тож творчих нам злетів та вдалого виступу на обласній сцені у гала-концерті!

Тамара Іванова, методист ВГП

Фото Ліни Лисенко

Переглядів: 275 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz