Вівторок, 19.03.2024, 07:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2018 » Березень » 19 » Майстри педагогічної справи – молодим педагогам
11:51
Майстри педагогічної справи – молодим педагогам

У п’ятницю 16.03.2018 року на базі Новодністровської гімназії відбулося чергове засідання міської школи молодого педагога. Цього разу завідувач міським методичним кабінетом Г. Ф. Грохольська та керівник міської ШМП Н. Ю. Фокша організували слухачам міської школи молодого педагога зустріч в авторській творчій майстерні із майстрами педагогічної ниви – педагогами-методистами.

Вчитель-методист В. П. Білава провела відкритий урок з учнями 5-Б класу Новодністровської гімназії на тему «Вода на Землі» у формі круглого столу з використанням елементів групової пошукової роботи учнів. Слухачі ШМП, ділячись враженням від уроку, демонстрували вміння аналізувати урок. В когось це виходило краще, в когось ще відчувався брак вміння аналізу. Але на те вона і школа, щоб вчитися.

Вчитель-методист А. І. Уманець поділилася з присутніми досвідом впровадження на уроках географії одного із трендів сучасної освіти гейміфікацією – використанням ігрових практик, механізмів, характерних для комп’ютерних ігор у програмних інструментах для досягнення результатів у процесі здобуття життєво необхідних компетентностей. Звертаючись до своїх колег, Алла Іванівна наголосила, що тотальність гейміфікації освіти сьогодні вже є беззаперечною. Вона сприяє підвищенню мотивації до навчання, його якості й результативності, стимулюванню творчості особистості, виявленню її нових яскравих рис. Використання ігрових механік в освіті сприяє поліпшенню якості комунікації суб’єктів навчання, зниженню кількості конфліктів, підвищенню загального рівня результативності навчання, стимулюванню тих, хто навчається, до продуктивної навчальної діяльності.

Продовжуючи розвивати попередню тематику, вчитель-методист Ж. І. Рожко представила слухачам ШМП та присутнім досвідченим колегам по авторській творчій майстерні напрацювання з власного досвіду роботи в напрямку «Інтернет-платформи гейміфікації освіти». Жанна Іванівна продемонструвала наочні яскраві форми роботи по оцінюванню учнями, групою учнів, класом отриманих результатів з використанням навиків проведення хімічних лабораторних досліджень. Жанна Іванівна звернула увагу присутніх та продемонструвала наочнно те, що для досягнення поставленої мети всі методи і форми роботи заслуговують уваги. Не повинно бути обмежень у використанні учнями інтернет-ресурсу. На її переконання, кращий результат роботи учня з інтернет-ресурсом – в домашніх умовах, коли учень має можливість самостійно, виважено виконати поставлене перед ним завдання.

В роботі авторської творчої майстерні вчителів міста взяли участь методист відділу гуманітарної політики О. В. Бойчук, заступник директора з НМР Новодністровської гімназії С. М. Лазаренко.

Переглядів: 235 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz