П`ятниця, 29.03.2024, 08:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2018 » Березень » 5 » Орієнтовний зміст наказу по утвердженню в освітніх закладах державної мови та українськомовного середовища
13:00
Орієнтовний зміст наказу по утвердженню в освітніх закладах державної мови та українськомовного середовища

 

 

Суть змісту вступу можна використати із сучасних завдань освіти.

На виконання 10-ої ст. Конституції України і її тлумачення Конституційним Судом України (стаття «Конституція України і Рішення Конституційного Суду), на виконання закону про освіту щодо обов’язкового використання державної мови в навчальних закладах, 17–и нормативних актів щодо національно-патріотичного виховання і державної мови і зокрема Указу Президента № 580/2015 від 13.10.2015 р., який вимагає «підвищення ролі української мови як національної цінності, розширення сфери застосування української мови», на виконання посадових інструкцій і ухвали Всеукраїнських громадських конференцій забезпечити переведення іномовних (російськомовних), двомовних навчальних закладів в українськомовні до 1.09 2018 р. (чи швидше) до початку «Нової освіти», ввести навчальні заклади в Конституційне поле. Зобов’язую всіх працівників при виконанні службових обов’язків як в межах відомства, навчального закладу, так і поза їх межами при спілкуванні з учнями, студентами, учителями, викладачами, громадянами, як на уроці, лекції, так і при проведенні всіх інших заходів спілкуватися державною мовою. Цим ми покажемо приклад спілкування українською мовою, поваги до мови і держави, буде забезпечено україномовне середовище-одномовне і на цій основі підвищиться культура мовлення, відбудеться підвищення інтелекту колективу, появиться відчуття поваги до рідної мови, до українських національних цінностей, зацікавитеся своїм родоводом, появиться правдива самооцінка, оціните, що є для вас Україна і українська нація і лише тоді можна вести мову про «Нову освіту».

Необхідною умовою формування україномовного середовища є подолання старшим і середнім поколінням наслідків тривалого зомбування-(постколоніального, постросійського, пострадянського синдромів-духовно-психічної хвороби), це стосується і рідних-родичів студентів, учнів, які гальмуватимуть позитивні процеси, якщо учні, студенти не будуть вводити рідних в колію навчального процесу з гуманітарних дисциплін.

В наказі це відобразити так: Розробити комплекс заходів-просвітницьких, науково-методичних, організаційних, спрямованих на супровід процесу утвердження державної мови, україномовного середовища в навчально-виховній роботі для подолання чужих неукраїнських впливів і формування українського за духом середовища.

Тим працівникам, які не володіють чи недостатньо володіють українською мовою дається місячний термін для прийняття рішень щодо дальшої праці. Не йдеться про тих, хто вів антидержавну, антиукраїнську політику, отже, не підходить для праці в нових умовах буде звільнений. Не дамо цим працівникам нищити молоде покоління. Контроль за виконанням наказу покладається. Всеукраїнська координаційна рада громадських організацій захисту державної мови.

Переглядів: 232 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz