Субота, 20.04.2024, 01:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ гуманітарної політики

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23

Головна » 2018 » Березень » 1 » Відбувся обласний фестиваль української народної іграшки
16:29
Відбувся обласний фестиваль української народної іграшки

 

28 лютого 2018 року на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулася обласна виставка-конкурс української декоративної творчості у номінації «Традиції української народної іграшки». Учасники представляли домашню роботу – традиційну українську іграшку, як предмет певного функціонального призначення. Лялька-мотанка, іграшки з лози, кераміки, дерева, соломи та цікаві театралізовані представлення власних витворів мистецтва – це все презентували більше ніж півсотні учасників з усієї Буковини. Серед них – вихованки гуртка «Сувенірний» Новодністровського будинку дитячої творчості Півень Анастасія та Власюк Анна, які представили ляльку-мотанку «Пасхальна голубка».

Готуючись до конкурсу, Здібняк Світлана Григорівна, керівник гуртка «Сувенірний», невипадково обрала саме Великодню обрядову ляльку, адже

на Великдень люди вітають один одного з воскресінням і дарують писанки та оберегові ляльки з побажанням щастя й любові в родині. До Вербної неділі і Великодня з ниток, клаптиків тканини виготовляють ляльку-голубку, яка символізує відродження та слугує оберегом для родини на щастя і щасливе життя. Історія ляльки-голубки дуже цікава. І як добре, що вихованці Новодністровського БДТ відтворюють давні звичаї виготовлення й дарування обрядових й оберегових ляльок-мотанок.

Варто зазначити, що педагогічний колектив НБДТ – це команда творчих людей. І так уже ведеться, що готуючись до конкурсів чи виховних заходів, ми поспішаємо на допомогу один одному, спільно працюємо на результат. Хочу відзначити усіх, хто долучився до підготовки наших вихованок до конкурсу, а саме: Здібняк С.Г., керівника гуртка «Сувенірний», Громову С.М., керівника театрального гуртка, Чайку О.В., керівника зразкового художнього колективу вокального гуртка, Трофанюк О.В., керівника гуртка «Бісероплетіння», Пашкову Н.П., керівника гуртка «Художня обробка соломки», Паламарчука В.С., акомпаніатора, бо саме їхня співпраця забезпечила перемогу Ані й Насті – дівчатка зайняли ІІ місце в обласному конкурсі української декоративної творчості.

 

С. Долинна,

заступник директора НБДТ

 

 

Переглядів: 281 | Додав: novodmetod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz